Uw officiële Suzuki en Toyota dealer in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.
626 klanten beoordelen ons met een 9.1

Nieuwe Suzuki Swift beleeft Europees publieksdebuut

Suzuki presenteert de compleet nieuwe Swift voor de Europese markt. De derde generatie staat als primeur op de Autosalon van Genève en valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan ooit en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. En dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform staat de Swift bovendien garant voor aansprekende prestaties en optimale efficiency.

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA.

Het resultaat is een typisch Europees exterieurdesign in combinatie met een sportief en functioneel interieur, levendige rijeigenschappen en nieuwe technologie voor maximale gemoedsrust. “Het doel was om van de Swift een auto te maken waarop mensen heel enthousiast reageren, en dat ze instappen en het gaspedaal intrappen”, zegt Swift Chief Engineer Masao Kobori.

Aansprekende rijeigenschappen

De nieuwe Suzuki Swift staat garant voor een plezierig en wendbaar rijgedrag dankzij het lage voertuiggewicht van slechts 815 kg. De directe besturing zorgt voor extra rijplezier op bochtige wegen. Geoptimaliseerde motoren dragen bij aan de levendige prestaties en de indrukwekkende efficiency.

Motoren

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw.

1. BoosterJet turbomotor met directe injectie

De 1.0 BoosterJet benzinemotor met 82 kW (112 pk) koppelt aansprekende prestaties aan een gunstig brandstofverbruik. De kleine cilinderinhoud in combinatie met directe brandstofinjectie reduceert het verbruik, terwijl de turbo voor veel trekkracht zorgt – in dit geval 170 Nm, vergelijkbaar met die van een atmosferische 1,8-liter benzinemotor. Dankzij succesvolle inspanningen onder de motorkap is de driecilindermotor bovendien uitzonderlijk stil en trillingvrij.

De nieuwe hybrideversie van de Swift, de 1.0 BoosterJet SHVS, heeft niet meer vermogen, maar de elektrische aandrijving in het hybridesysteem ondersteunt de verbrandingsmotor, wat in de praktijk het verbruik nog verder beperkt.

1.2 DualJet

De nieuwe Swift wordt ook leverbaar met de verbeterde 1.2 DualJet viercilinder benzinemotor met 66 kW (90 pk) en 120 Nm, een hogere compressieverhouding, EGR (uitlaatgasrecirculatie) en dual-injectie. Daarmee is een verbruiksreductie van 5% gerealiseerd ten opzichte van de huidige Swift met 1.2 DualJet.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruise control gebruik van deze voorziening.

Compact vormgegeven

Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.

De nieuwe Suzuki Swift staat vanaf eind april bij de Suzuki Autoplaza Alkmaar.