Uw officiële Suzuki en Toyota dealer in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.
626 klanten beoordelen ons met een 9.1

Winterbanden

Autoplaza

Staat u er wel eens bij stil? Als u rijdt is uw contact met de weg niet meer dan vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart. Het is dus essentieel dat dat hele goede stukjes rubber zijn.

Zo werkt een winterband

Bij lagere temperaturen wordt het rubber van uw zomerbanden hard en hebt u minder grip op de weg. Winterbanden zijn door hun samenstelling zachter en hebben meer lamellen in het profiel. Dat zorgt voor meer grip bij sneeuw, gladheid en lage temperaturen in het algemeen. En dat is aanzienlijk veiliger voor iedereen die in uw auto zit en uw medeweggebruikers. Daarom adviseert Autoplaza, net als de ANWB, om ongeveer van november tot en met april gebruik te maken van winterbanden.

Bandenopslag

Wij zorgen niet alleen voor de bandenwissel, u kunt uw zomer- of winterset ook probleemloos opslaan in ons bandenhotel. Wij doen dat nu voor meer dan 1000 van onze klanten.

Voorraad winterbanden

Hebt u nog geen winterbanden? Wij hebben honderden sets op voorraad en vertellen u graag meer over de verschillende opties. Bij Autoplaza vindt u winterbanden van verschillende merken los, op stalen velg en op lichtmetalen velg. Gaat u in de winter naar Duitsland of een van de Alpenlanden? Ook sneeuwkettingen liggen hier voor u klaar.