Uw officiële Suzuki en Toyota dealer in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.
626 klanten beoordelen ons met een 9.1

De Autoplazagroep wederom officieel Erkend Duurzaam

De Autoplazagroep is sinds 24 oktober 2013 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is per 8 oktober 2014 met twee jaar verlengd! Het certificaat wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat de Autoplazagroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft de Autoplazagroep een helder antwoord.”Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering geankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft de Autoplazagroep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt de Autoplazagroep zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van o.a. Stichting Heartbeat, Cliniclowns en ”Stop het pesten”.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbeiden van duurzame mobiliteit. In de showroom van de Autoplazagroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota en Suzuki. ”Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchbrede duurzaamheidprogramma van RAI vereniging, BOVAG, FOCWA schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.