Uw officiële Suzuki en Toyota dealer in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.
626 klanten beoordelen ons met een 9.1

Icoon sterker dan ooit: de 8e generatie Toyota Hilux

8e generatie Toyota Hilux

  • Europese première van iconisch werkpaard op de Geneva Motor Show
  • Actieve veiligheid standaard aan boord met Toyota Safety Sense
  • Levering vanaf eind juni
  • Prijzen worden op een later tijdstip bekendgemaakt

De nieuwe Hilux beleeft zijn Europese debuut op de Geneva Motor Show. De iconische pick-up, die in 1968 op de markt kwam, is sterker dan ooit dankzij een compleet nieuw design en nieuwe technieken. Het ladderchassis is nog stijver en er is een nieuwe en efficiëntere dieselmotor ontwikkeld.

Het ultieme werkpaard trekt 3.200 kilogram

De Hilux is wereldwijd ongekend populair. In 2015 werden er in Europa 34.000 exemplaren verkocht, goed voor een segmentaandeel van 23,1 procent. Wereldwijd werden er overigens in datzelfde jaar zo’n 600.000 van verkocht. De 8e generatie Hilux is kwalitatief van een nog hoger niveau. Het ultieme werkpaard heeft een trekcapaciteit van liefst 3.200 kilogram en heeft een enorme carrosseriestijfheid, ook in geaccidenteerd terrein. De nieuwe Hilux is gegroeid. Hij is nu 5.335 mm lang (+75 mm), 1.855 mm breed (+20 mm) en 1.815 mm hoog (-45 mm). De lengte van de laadbak is vergroot van 1.544 naar maximaal 1.645 mm, ongekend lang in dit segment.

5 varianten, 4 uitvoeringen en nieuwe carrosseriekleuren

De Hilux wordt leverbaar in 5 varianten.

  1. Enkele Cabine, voorzien van 2 zitplaatsen
  2. Xtra Cabine, voortaan voorzien van 4 portieren (suïcide doors); variant  met 4 zitplaatsen (BPM-plichtig)
  3. Xtra Cabine Van, variant met 2 zitplaatsen (niet BPM-plichtig)
  4. Dubbel Cabine, een ruime 5-zitter (BPM-plichtig)
  5. Dubbel Cabine Van, variant met 2 zitplaatsen (niet BPM-plichtig); met veel laadruimte achter de tussenwand in de cabine

Kortom, voor elke klantenwens een toegesneden oplossing. Afhankelijk van het model is er keuze uit 2WD en 4WD en komen er 4 uitrustingsniveaus beschikbaar. Toyota levert de nieuwe Hilux in 8 stoere kleuren. Volledig nieuw zijn ‘Volcano Red’ en ‘Hydro Blue’.

Toyota Safety Sense standaard

Toyota Safety Sense is ook aanwezig in de Hilux en omvat een botspreventiesysteem (Pre-Collision System), rijstrookassistentie (Lane Departure Alert), verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist) en automatische grootlichtassistent (Automatic Highbeam). De levering van de nieuwe Toyota Hilux start vanaf eind juni. De prijzen maakt Toyota in een later stadium bekend.

Dieselmotor toonaangevend krachtig en zuinig

Toyota levert de nieuwe Hilux met een nieuwe efficiënte EURO 6  2,4 liter D-4D-F dieselmotor met 110 kW/150 pk bij 3.400 tpm met vervolgens 400 Nm trekkracht tussen 1.600 en 2.000 tpm. De motor wordt gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesbak. Voor de ‘Dubbel Cabine’-modellen is tevens de nieuwe zestraps automaat leverbaar. Alle versies hebben een topsnelheid van 170 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 7,1 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 187 g/km.

Multimediasysteem met 7-inch touchscreen

De beresterke pick-up is van alle gemakken voorzien. Smart Entry maakt instappen makkelijker dan ooit en het interieur heeft een nieuwe, overzichtelijke middenconsole met een 7-inch touchscreen multimediasysteem. Optioneel of zelfs standaard voorzien van navigatie. Het instrumentencluster heeft naast analoge meters ook een full-colour 4,2 inch TFT-scherm.